0 2204 0

New build daycare centre in Allschwil

Variance procedure 2010, 1st place: The new nursery for three groups was created nestled between the tennis court and the protected shore zone. The wooden structure that is based on the design of a single-storey club house was erected within two weeks from prefabricated elements.
Three protruding, raised main groups of rooms divide up the shell structure horizontally and vertically. A south-facing, circumferential frame is designed as a type of brise soleil and connecting element between the building volumes and the atria. The protected atria provide the groups with a summer room and form a flowing transition between the inside and outside space.

Tags

Image Replacement building MFH “Wollmatweg” in Dornach The apartment building is a building to replace a 1950s…
by Flubacher-Nyfeler + Partner Architekten AG
0 2050 0
Image Remodelling and renovation “Eulerstrasse” in Basel The remodelling and renovation concept of the townhouse “zur Sonnenwende”…
by Flubacher-Nyfeler + Partner Architekten AG
0 1753 0
Image Residential development “Ziegelhof” in Oberwil Study commissioned 2007, 1st place: The site is on the…
by Flubacher-Nyfeler + Partner Architekten AG
0 1756 0

Flubacher-Nyfeler + Partner Architekten AG

About Project

A red wooden nursery in Allschwil, Switzerland by Flubacher-Nyfeler + Partner Architekten.

share
ADD TO COLLECTION

Recent Works

Leave a Reply

Log in
Register
Send message