0 275 0

House in Toin


There is a noble Shinto shrine on the southeastern side of the site.

I thought about how a house confronts with the forest of the Shinto shrine.
At first I divided a building into four boxes to assume it a scale smaller than the Shinto shrine.
Four boxes are pent roof, and the continuity of the roof harmonizes with the mountain range of the northeast side.
The plan of each box is the trapezoid.
With the inclined ceiling, the wall widens or narrows for the Shinto shrine.
The windows facing the Shinto shrine have various forms as follows.
Picture window, sliding door, corner-less window, bay window, window with louver, window over terrace.
The form and opening rate of the window is decided depending on the degree of the privacy of the room.

Thus, I have made a variety of facing the shrine.
Options of the choice of the comfort increase by doing it.

Adversely there are sightlines and lines of flow which go through four boxes.
You can look around the whole house and a parking lot and a garden from the kitchen.
I thought that rich space is born by making a diagram and breaking it on purpose.

Project information:
location: toin, mie, japan
principal use: private house
design period: December.2011-November.2012
construction period: December.2012-August.2013
structure: wood-frame, 2 stories
site area: 372.45sq.m
building area: 89.57sq.m
total floor area: 132.20sq.m
max height: 6,900 mm
structural engineer:Takashi Takamizawa/ladderup architect
general contractor:Maruhei Kensetsu Co., Ltd
photographs:Yuko Tada

Tags

Image House in Gamagori It is a one-storied house with courtyard, and its roof…
by Kazuki Moroe Architects
0 334 0
Image House in Okazaki There is a stream on the south side of the…
by Kazuki Moroe Architects
0 698 0
Image House in Toki The house is facing the prefectural road where the feature…
by Kazuki Moroe Architects
0 926 0

Leave a Reply

Log in
Register
Send message