1 451 0

Polyphonic


The theme of this house is air volume. This house has many layered air volume.
So I call this house “polyphonic”. The site is a place used to be a workplace of the construction company and it seems atmosphere savage. It is not feel the context of orientation, so I put the house on the center of the site to be no hierarchy around the house.
This house changes the air volume between summer and winter. The aim of the nesting composition in section and plan is to change the air volume. This principle is similar to the principle of Japanese traditional “Kotasu”. To reduce energy consumption by controlling of air volume, it makes comfortable interior environment. I think there is very few architecture to achieve environmental control and good space at the same time.
I think this thinking works in subtropical region as well as in cold area. This method of construction is good way to be able to cope with various environments. I think this method is primitive way.Many other past projects are related to this project. For example “Layered House”, “Ordos 100” and “House of Eden” are closed to this project.
Past projects is strong thinking to interior. This house may also seems to be strong.

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: Tokoro District, Hokkaido Prefecture, Japan
Photographer: Daici Ano

Tags

Image Signal Barn Located in Kamifurano, Hokkaido, this lot is occupied by Farm…
by Jun Igarashi Architects
0 455 0
Image House M House M in Hokkaido, Japan by Jun Igarashi Architects. Photograhper:…
by Jun Igarashi Architects
0 512 0

Leave a Reply

Log in
Register
Send message