0 1217 0

New build Adullam geriatric centre in Riehen


Variance procedure 2011, 1st place: The building’s shell takes existing building lines and merges as if naturally into the context with its Z-shape. Its position and setting evoke the free play of differentiated, high-quality outside spaces.




A uniformly designed square will be created on the south side as a place to meet and linger a while. A driveway is planned around the main entrance to collect and drop off family members. To the south side of the road space, the actual hospital wing “staircases” from a four-storey down to a two-storey structure, varying and shaping the building’s structure along its length.



The geriatrics centre creates a comprehensive range of treatment, rehabilitation and care for the ageing population.


Tags

Image Replacement building MFH “Wollmatweg” in Dornach The apartment building is a building to replace a 1950s…
by Flubacher-Nyfeler + Partner Architekten AG
0 635 0
Image Remodelling and renovation “Eulerstrasse” in Basel The remodelling and renovation concept of the townhouse “zur Sonnenwende”…
by Flubacher-Nyfeler + Partner Architekten AG
0 575 0
Image Residential development “Ziegelhof” in Oberwil Study commissioned 2007, 1st place: The site is on the…
by Flubacher-Nyfeler + Partner Architekten AG
0 604 0

Leave a Reply

Log in
Register
Send message