0 98 0

Bestensee

Extension of an One-Family-House – 2018

The clients, a young couple with children, asked for a extension to their existing house including three bedrooms for children, a bathroom and some additional space for playing.

The requirement was to keep the entrance connecting the existing building and the garden and the tree in front of it. To comply these conditions only a narrow building ground was left to find a design solution for the extension.

Therefore the circulation area giving access to the children’s bedrooms is structured in a way it functions not only as a connection between the rooms but also as a play zone for the children. There they can build castles, race cars or withdraw for a moment in the depth of the window recess.

The accommodating atmosphere is created by the regularly structured, visible, wooden ceiling beams and the warm colour of the wooden floor standing out from the calm, white walls. 

Another important design element is the squared shape fixed glazing at the end of the play zone. It frames the view into the vast property and connects the interior to the garden.

The extension is a classic timber frame construction whose façade is clad with unpretentious wooden slats. This subtle appearance differentiates clearly from the existing building while keeping the same unintrusive character as the main building.

With its clear lines and calm atmosphere the extension arrives at combining a cosy home with modern living.

Tags

Image Village Church – Alt-Tempelhof Renovation of the listed church and design of ancillary facilities…
by Jan Rosler Architekten
0 1453 0
Image EFG – Kreuzberg Renovation and expansion of the congregation and outdoor facilities oft he…
by Jan Rosler Architekten
0 1039 0
Image MINI APARTMENT Living in small spaces. The Mini Apartment is situated in…
by Jan Rosler Architekten
0 1222 0

Jan Rosler Architekten

About Project

The clients, a young couple with children, asked for a extension to their existing house including three bedrooms for children, a bathroom and some additional space for playing. The requirement was to keep the entrance connecting the existing building and the garden and the tree in front of it. To comply these conditions only a narrow building ground was left to find a design solution for the extension. Therefore the circulation area giving access to the children’s bedrooms is structured in a way it functions not only as a connection between the rooms but also as a play zone for the children. There they can build castles, race cars or withdraw for a moment in the depth of the window recess. The accommodating atmosphere is created by the regularly structured, visible, wooden ceiling beams and the warm colour of the wooden floor standing out from the calm, white walls. Another important design element is the squared shape fixed glazing at the end of the play zone. It frames the view into the vast property and connects the interior to the garden. The extension is a classic timber frame construction whose façade is clad with unpretentious wooden slats. This subtle appearance differentiates clearly from the existing building while keeping the same unintrusive character as the main building. With its clear lines and calm atmosphere the extension arrives at combining a cosy home with modern living.

share
ADD TO COLLECTION

Recent Works

Leave a Reply

Log in
Register
Send message