1 2179 0

Floating House in Ogasa


A concept of this house is a “new openness” in densely built-up residential areas. The site is surrounded by the houses of neighbors, so the main theme of design is to form “a space excellent in privacy” and “an open space with brightness”. A 360 degree opening has been realized by using a steel frame between the wooden first and second floor. A living room is surrounded by the sky on every side, and a resident doesn’t have to care about neighbors. This house can bring him/her a bright and healthful life.
view from south-east side
view from east side
view from south side
view from west side
view main room from south
view main room from north
view tatami space from living room
view kitchen
view stairs
distant view from west side
photo under construction
inspired photo by Japanese traditional warehouse that raised floor built in 300 B.C(restore)

use:residence
location:Kikugawa,Shizuoka Prefecture,JAPAN
structure:wood(+steel)
site area:651.81m2
building area:92.74m2
total floor area:119.65m2
complete:2.2015
structural design:Takeshi Kaneko/Kaneko Structural Engineers (http://www.knk-se.jp/)
Photos © 1-10,12 photo by takumi ota (http://www.phota.jp/) 11,13,14,15 photo by shuhei goto architects

Tags

Image House in Kosai This small house was planned a long site from north…
by Shuhei Goto Architects
3 2269 0

Shuhei Goto Architects

About Project

A floating House in Ogasa by Shuhei Goto Architects.

share
ADD TO COLLECTION

Recent Works

Leave a Reply

Log in
Register
Send message