Tags: Landscape

0 345 0
Clinic NK
by 1-1 Architects [ichinoichi]
Clinic NK The site is a long shape facing the 4-lane highway on the north side and 4 meters wide on the south side, giving void to the townscape along these roads. The plan described here is building a dental clinic specializing in aesthetic dentistry and pediatric dentistry here. Considering the empiric position of the patient, we feel that a dental clinic should be abele to contain various parts according to the different activities. For example, reception → waiting → tooth brushing corner → treatment room → X-ray → treatment room → waiting → payment. In order to translate the act of movement into the structure of architecture itself, we considered each rooms of the clinic as the destinations and transposed "→" into an aisle connecting them together. Specifically, in order to conform to the directionality of the site, a long aisle is set at the center of the building, and necessary rooms that become destinations are arranged on both sides of the building. In the aisle, processing was done on the ceiling surface by whitening the surface deceives the human perception of the real size of the room and ends as a door that allows us to feel the extensibility of the space. As a result, the whole planned as a sensory outside space where the state of light changes throughout the day. The sensory outside which changes according to the natural light installed in the center of the building has connection with each room, thereby preventing excessive consideration on privacy from which leads to a sense of limitation. The volume and setting of each room changes according to their destination. For both patients and staff, between rooms involve a change in perception as plants, intensity of light and architecture vary from room to room, and it waits. As buildings and external environments change, users will accumulate several different spatial experiences. We designed an arch shaped "boundary" between the aisle and the rooms. This shape, which is not symmetrical in the vertically direction, makes those who are in the aisle aware of the openings and accessibility of the rooms. Furthermore, the repeated arched shape homogeneity encourages the passage to be organized in the Gestalt principle. A metal coating covers the surface of the arch as a foreign object whose expression changes radically with the light. The passage of this “boundary” releases us from the aisle and reaches to the destination. From the outside, the part of the passage protrudes not only vertically but also horizontally, and guarantees the directional understanding of the site in relation to the city. The neighborhood does not fell any pressure or protrusion of the aisle thanks to the rooms that are attached to it. By positioning windows and plants differently between the inside and the outside, a feeling of privacy is guaranteed, while always giving a sense of openness of the outside. □ Planning data Title:Clinic NK Location: Aichi, Japan Main use: Dental clinic Structure: wooden Site area: 808.91 m 2 Construction area: 192.37 m 2 Total floor area: 227.13 m 2 External finish Roof / galvanized steal plate t = 0.35 mm Exterior wall / spraying paint Openings / waluminum sash, wooden sash, Interior Finish Floor: porcelain tile, Mortex, vinyl floor tile, cork tile Wall / spraying paint Ceiling / Japanese cypress plywood + structural wood + oil stein painting, Acrylic plate Design period: October 2016 - August 2017 Construction period: September 2017 - April 2018 Design: 1-1 Architects[ichinoichi] Structure design: Tatsumi Terado Structural Studio Construction: MARUCHO HOME Co., Ltd. Landscape design:ENZO. co.,ltd.
Read more
1 796 0
Pabellon-Puente
by Joaquin Alarcia
Read more
1 1088 0
Casa FM
by Joaquin Alarcia
Read more
0 1781 0
Parque da Gare
by IDOM
Park, Farmers' market and library in Passo Fundo, Rio Grande Do Sul, Brazil by IDOM.
Read more
1 2961 0
Moesgaard Museum
by Henning Larsen Architects
Moesgaard Museum, a place where architecture, nature, culture and history fuse together into a total experience.
Read more

Follow us

News

Support ArcDog

Log in
Register
Send message