3 3316 0

Wine Museum in Peñafiel

In order not to detract from the imposing appearance of the castillo of Pen˜afiel in Castile, the wine museum was discreetly integrated into one of the courtyards. The new building, with an autonomous steel structure, has lapacho wood floors, ceilings and furnishings that make reference to the former finishings of the castle. The entrance to the museum is staged as a sequence of spaces. From the courtyard, visitors proceed via an intermediate zone screened by a timber blind, through the glazed facade into a two-storey foyer that functions as a distribution area for the lower-height exhibition spaces. On the ground and first floors, the spatial character is distinguished by the lapacho finishings and the old walls; in the ­basement, by the exclusive use of limestone.

Photos © Ricardo Gonzales

Tags

Leave a Reply

Log in
Register
Send message