0 2219 0

Office in Forest / Aquaplannet headquarters building

This the head office project at Matsuzaka, Mie prefecture in Japan. The project‘s target is not on the value of the object view in respect to sculptural appearance of the building , but rather on the value of the environmental view with body experience.
The large volume, including working activities, is planned in the site with planted trees. Various places are created in the one volume with different width, height and depth, sceneries from a window and relationship between in-outside by designing inside spaces and gardens equivalently as spatial elements. The large reflective ceiling on the volume integrates inside elements with various colors and lights from outside – changing with different seasons, climates and time.
Diversity of the garden transforms from one volume into a heterogeneous space with group of different places. Body experience in the volume changes dramatically according to seasons, weathers and activities.
This project proposes a new approach to office design, which enables us to choose working places not only by function or work typology, but also by the experiential qualities of a space and its effect on the human body through reflected nature.
Project Information:

Project name: Office in Forest / Aquaplannet headquarters building
Location: Matsuzaka City, Mie Pref
Concept design: SUGAWARADAISUKE
Schematic Design Design: SUGAWARADAISUKE
Development: SUGAWARADAISUKE + KITAMURAGUMI Corporation
Construction: KITAMURAGUMI Corporation
Principal use: office
Structure: Steel flame
Site area: 1,188.86sqm
Building area: 356.73sqm
Floor area: 348.01sqm
Height: 3,900 mm
Number of stories: +1
PERIOD:
Design PERIOD: Aug. 2010 – May 2011
Construction PERIOD: June 2011 – Dec. 2011
Photographer: Takeshi Nakasa / Nacása & Partners Inc.

Tags

Image KIRITOSHI House This house is designed for a married couple with two…
by SUGAWARADAISUKE
1 2302 0
Image Transustainable House Concept: Built in the residential area of Tokyo, ' Transustainable…
by SUGAWARADAISUKE
0 2606 0
Image Yutaka Kindergarten Yutaka Kindergarten is built on a steady philosophy of play-based…
by SUGAWARADAISUKE
0 5769 0

SUGAWARADAISUKE

About Project

A black steel office in forest in Matsuzaka, Japan by SUGAWARADAISUKE.

share
ADD TO COLLECTION

Recent Works

Leave a Reply

Log in
Register
Send message