0 894 0

Novo Nordisk Headquarters


The new Novo Nordisk corporate centre in Bagsværd will house the company’s top management and 1,100 administrative employees. The architecture is characterised by clean simple lines and offers the users a both functional and sustainable design.
The new corporate centre consists of two office buildings situated in a green and attractive landscape. The landscape design provides the users with a stimulating green environment and ensures an inseparable contact between the buildings and the green surroundings.
The largest cylindrical office building covers six floors and a total of 32,500 m2 (including a 13,000 m2 underground car park). The building houses a number of shared functions. Its circular shape with no beginning and no end is a perfect picture of balance and focus and contributes to achieving a low energy consumption.
The design is inspired by the complex insulin molecule. The helix structures of the molecule have thus inspired the round shape of the building and the spiralling, inner staircase with dynamic, white balconies in the atrium.
The other wedge-shaped building rises up four floors and covers a total of 17,700 m2. It has its own unique expression and beautifully adapts to the hilly landscape.
The building relates to the adjacent circular building. The wedged geometry creates a continuous sequence of lower, polygonal buildings – staging the unifying centre, the circular main building.
Architecture should create a dynamic setting where people can meet – to create synergy between employees across professional fields and between employees and guests from all over the world. This has been the vision behind the design of the new corporate centre.

Location: Bagsværd, Denmark
Client: Novo Nordisk
Gross floor area: 50,200 m2
Year of construction: 2011 – 2013
Type of assignment: Winner of invited competition
Landscape architect: SLA
Engineer: Alectia
Photographer: Jens Lindhe

Tags

Image Copenhagen Opera House The Opera is situated in Copenhagen’s inner harbour and completes…
by Henning Larsen Architects
0 518 0
Image Frederiksbjerg School Vision Frederiksbjerg School is the first new-built school located in…
by Henning Larsen Architects
0 534 0
Image Siemens Global Headquarters Friday June 24th 2016, Siemens inaugurated the new global headquarters…
by Henning Larsen Architects
0 654 0

Henning Larsen Architects

About Project

Novo Nordisk Headquarters in Bagsværd, north of Copenhagen, designed by Henning Larsen Architects.

share
ADD TO COLLECTION

Recent Works

Leave a Reply

Log in
Register
Send message