1 2326 0

KIRITOSHI House

This house is designed for a married couple with two children, and is located in Oamishirasato, Chiba Prefecture. The building provides an expansive view that allows the natural sunlight and fresh air in the house, so that the residents enjoy the life in the green ambience.
The building sites on the borderline between the new residential area and the pastoral fields. The client’s goal was to link the interior of the house with the scenery outside, letting the family live intimately to the surrounding environment. The exterior is finished as a simple box, allowing the residence to blend in easily with the rest of the surroundings. The interior spaces are constructed according to the three-dimensional cellular structure, and in the middle is the largest space for the family members to gather. This maximizes the physically sensed largeness and at the same time, each room’s storage capacity.
The relativeness of the scenery, space, and body changes dramatically by moving from each space to space. The physical perception experienced in this house is like that in an excavation (=”KIRITOSHI”)― the fusion of both natural and artificial dimensions.
Project Information:

Project name : KIRITOSHI House
Location : Oamishirasato city, Chiba Pref
Concept design : SUGAWARADAISUKE
Schematic Design : SUGAWARADAISUKE
Design Development : SUGAWARADAISUKE + OSATO SOGOKANRI Construction : OSATO SOGOKANRI
Principal use : residence
Structure : Wooden structure
Site area : 228.72 sqm
Building area : 103.98 sqm
Floor area : 91.89 sqm
Number of stories : +1
PERIOD:
Design PERIOD: Nov. 2010 – March 2011
Construction PERIOD: April 2011 – Oct. 2011
Photographer Photos: Takumi Ota / Takumi Ota Photography

Tags

Image Office in Forest / Aquaplannet headquarters building This the head office project at Matsuzaka, Mie prefecture in…
by SUGAWARADAISUKE
0 2247 0
Image Transustainable House Concept: Built in the residential area of Tokyo, ' Transustainable…
by SUGAWARADAISUKE
0 2728 0
Image Yutaka Kindergarten Yutaka Kindergarten is built on a steady philosophy of play-based…
by SUGAWARADAISUKE
0 5846 0

SUGAWARADAISUKE

About Project

A house like an excavation (=”KIRITOSHI”), which fuses both natural and artificial dimensions.

share
ADD TO COLLECTION

Recent Works

Leave a Reply

Log in
Register
Send message